Spåra verktyg och maskiner med GPS

30 juni

Fleet Complete lanserar ny spårningsteknologi som övervakar arbetsverktygen för full kontroll och effektivare arbetsdagar

Med en historisk ökning av distansarbete och hemmakontor har kravet på utrustningskontroll för företag med verktyg och maskiner ökat drastiskt, eftersom de nu ligger obevakade på många arbetsplatser. Telematikföretaget Fleet Complete, som är ledande inom fordonskontroll och utrustningskontroll över hela världen, har lyssnat på marknadens behov och lanserar nu en helt ny spårningsteknologi som spårar och lokaliserar all sorts utrustning, utan egen strömkälla, dygnets alla timmar.

Spårar utrustningen

Teknologin bakom den nya utrustningskontrollenheten Fleet Complete AT2, övervakar placeringen av dina verktyg, maskiner och utrustning dygnet runt. Medarbetarna slipper därmed slösa dyrbar arbetstid på att leta efter utrustning, verktyg och maskiner och kan direkt lokalisera utrustningen i en digital live-karta. Detta underlättar det dagliga arbetet för företag med olika typer av utrustning och sparar många telefonsamtal mellan medarbetare.

Den nätta enheten (85 x 63 x 24 mm) placeras smidigt och enkelt på valfri utrustning, till exempel släpvagnar, containers, pallar, cyklar och stegar. Enheten är också vattentät för att tåla det Nordiska klimatet året runt.

Läs mer om spårsändaren här ->

Rörelsesensor varnar vid ovanlig förflyttning

Om utrustning som till exempel containers eller liknande, som inte förflyttas mer än en gång i månaden, helt plötsligt börjar röra på sig, aktiveras AT2-enhetens rörelsesensor och varnar dig som ägare om händelsen. Du kan också ställa in arbetstid och få varningar om utrustningen förflyttas utanför arbetstid.

Med ett klick öppnar du den digitala kartan för att spåra utrustningen och kan informera polisen om det handlar om olovligt bruk och stöld av utrustning. Tracking-lösningar ger vanligtvis också en lägre försäkringspremie, så glöm inte att informera ditt försäkringsbolag om din nya säkerhetsåtgärd.

Möjlighet till lägre försäkringspremie

System för utrustningskontroll ger vanligtvis också en lägre försäkringspremie, så användare rekommenderas att kontakta deras försäkringsbolag för att informera om den nya säkerhetsåtgärden, som mer eller mindre är nödvändig i tider där utrustningen i många fall är obevakad på obestämd tid just nu.

Optimerad batterilösning

Traditionella utrustningskontrollsystem behöver skickas in till leverantören när batteritiden är slut, detta har utvecklarna för Fleet Complete AT2 optimerat. Istället för att behöva skicka in din utrustning och vänta på leverans för ett kostsamt batteribyte, kan du med Fleet Complete AT2 göra det snabbt hemma eller på jobbet. Med vanliga AAA-batterier vaknar enheten till liv igen och sträcker sig i upp till 3 år till.

Om Fleet Complete

Fleet Complete® är en ledande global IoT-leverantör av uppkopplad fordonsteknologi, utrustningskontroll samt projekthantering för företag med uppdrag på flera platser. Fleet Completes löser de dagliga utmaningarna i arbetet för 600 000 kunder och över 35 000 företag över hela Europa, Kanada, USA, Mexiko och Australien. Fleet Complete har starka OEM-partnerskap med globala marknadsledare, såsom General Motors, Toyota och Mitsubishi och distributionssamarbeten med AT&T i USA och Mexico, TELUS i Kanada, Telstra i Australien och Deutsche Telekom (T-Mobile) i flera europeiska länder. Efter att ha vunnit åtskilliga priser, är företaget med huvudkontor i Toronto, känt som det snabbast växande telematikföretaget i världen.

Presskontakt

Fanny Anselin
Marknadsansvarig, Fleet Complete Sverige
fanny.anselin@fleetcomplete.com