FAQ

Vanliga frågor om Fleet Complete, telematik och GPS-enheten.

Generella frågor

[keep this on top to keep closed]
Vad är en telematiklösning?

En telematiklösning samlar in, distribuerar och visualiserar data till och från bilar, lastbilar, utrustning och förare som kan hjälpa ett företag att:

  • Öka produktiviteten
  • Följa Skatteverkets regler och förbättra förarens säkerhet
  • Förbättra effektiviteten
Vad är Fleet Complete?

Fleet Complete är ett internationellt telematikföretag med tjänster som erbjuds direkt till kunder och via partnerskap i över 15 länd er runt om i världen.

Varför behöver jag GPS-spårning? Vad är fördelarna?

En GPS-spårningslösning är den ultimata lösningen för företag, myndigheter, små och medelstora företag med värdefulla tillgångar. GPS-systemet gör det möjligt för användare att spåra tillgångar, som viktiga fordon eller dyr utrustning. Telematik är en utmärkt lösning för organisationer med flera fordon.

Varför ska jag välja Fleet Complete?

Fleet Complete erbjuder en komplett lösningsportfölj som samlar allt i en plattform och kan anpassas för specifika företagsbehov. Med egna inhouse utvecklare är Fleet Completes löfte att erbjuda den mest innovativa och lättanvända plattformen för att hjälpa företag till en effektivare vardag. 

Vilka är fördelarna med att använda GPS-spårning?

GPS-spårning kan hjälpa dig att öka produktiviteten och minska driftskostnaderna genom effektivare hantering av bilparken, verkyg och maskiner. Dessutom kan spårningen hjälpa dig att spara pengar på bränsle, förbättra kundservice-upplevelsen och göra det enklare för dig att hantera alla ägodelar i ett system.

GPS-enheten

[keep this on top to keep closed]
Fungerar GPS-enheten på mitt fordon?

Fleet Tracker-tjänsten finns med tre olika enheter för att tillgodose behoven och teknologin hos de flesta fordon. Du kan välja på OBD ll-enhet eller enhet som monteras på bilbatteriet.

Kan jag se om GPS-trackern tas bort?

Ja! Om någon försöker ta bort GPS-enheten utan tillstånd skickas det ett larm till systemet. Det är en av fördelarna med stöldförebyggande GPS-spårning.

Kan jag ta bort GPS-enheten från bilen?

Ja, men installationen måste alltid ske genom ett godkänt installationsprogram och ett godkännande krävs.

Om du har valt att teckna en lösning som inte är bunden, betyder det att du köper hårdvaran kontraktuellt, betalar för installationen (och tjänsten), men det månatliga värdpriset skiljer sig från det oavslutade värdpriset.

Kommer den med garanti?

Ja, enheten kommer med en 24-månadersgaranti ges direkt via vår partner för utrustningen, så länge abonnenten förblir aktiv i tjänsten.

Blir jag övervvakad?

Systemet loggar bilens körning. Det ”övervakar” dig inte i den meningen att det inte skickar någon personlig information till någon annan än dig och ditt körjournalssystem. Systemet uppfyller kraven för EU:s personuppgifter, som syftar till att skydda dina uppgifter och du kommer alltid att kunna ta bort dina uppgifter. Vi på Fleet Complete ser inte på din körning utan att du tillåter oss och ingen annan kan se de data som är associerade med dig.