MicrosoftTeams-image (22)

(6 december 2021, Toronto) – Fleet Complete®, en global leverantör av telematikteknik och lösningar för företag som arbetar med fordonsflottor, tillgångar och mobil arbetskraft, meddelade idag att Frank Friesacher blir ny Chief Product Officer (CPO). Friesacher kommer att leda företagets globala produktinnovation och utnyttja långsiktiga marknadsmöjligheter med hjälp av sin 25 års långa erfarenhet av att leda lanseringar av innovativ programvaru- och hårdvaruteknik.

”Han blir ett viktigt tillskott för vår globala verksamhet och vi ser fram emot den fortsatta resan”, säger Tony Lourakis, VD för Fleet Complete. ”Frank är en erfaren ledare. Han har ett gott rykte, lång erfarenhet och kompetens inom områden som SaaS, PaaS, IoT, Blockchain, AI, telematik, elektriska fordonsflottor och andra uppkopplade, industriella IoT-produkter. Vi är mycket glada över att han blir en del av Fleet Complete-teamet.”

Friesacher har varit VD för ett företag inom M2M- och lösningar för fordonsflottor i sju år och har lång erfarenhet av produktinnovation. Detta inkluderar det realtidsbaserade operativsystemet QNX, den första eCheck-betalningsprocessen, lanseringen av självbetjäningsportaler för bankärenden online, telematikbaserade försäkringar och AI-baserade lösningar för förebyggande underhåll för flygplan och lastbilar.

Han var också chef för Cummins Digital Accelerator som har avancerade lösningar för tunga väg-, terräng- och elfordonsflottor.

Friesacher kommer att använda denna erfarenhet som CPO och arbeta nära ingenjörsteamet för att hjälpa till med företagets produkthantering, marknadsstrategi och långsiktiga innovation på global nivå. Han kommer också att leda utvecklingen av nya produkter och lösningar, baserade på aktuella och framtida marknadsbehov samt kundernas förväntningar.

”Fleet Complete hjälper redan tiotusentals företag över hela världen att omvandla och digitalisera sin mobila verksamhet, och det är fullt av möjligheter att hjälpa hundratusentals fler”, säger Friesacher. ”Jag är särskilt glad över vad vi kan göra för att påverka det globala hållbarhetsarbetet, samtidigt som vi underlättar vardagen för företag med fordonsflottor. Jag vill utnyttja den omfattande erfarenhet som Fleet Complete fått under de senaste tjugo åren och driva verksamheten framåt med nya generationer av produkter och teknik som kommer att skapa mer värde för våra kunder över hela världen.”

Mer information om Fleet Completes ledningsgrupp och karriärmöjligheter finns på https://www.fleetcomplete.com/leadership-team/ och https://www.fleetcomplete.com/careers/

Mediakontakt

Tim Kwan
Global Director Marketing, Fleet Complete
marketing@fleetcomplete.com

Sociala medier
LinkedIn: Fleet Complete
Facebook: Fleet Complete

Om Fleet Complete

Fleet Complete® är en världsledande leverantör av IoT-lösningar för fleet management, GPS-spårning av företagstillgångar och personalstyrning..

Företaget betjänar cirka 600 000 abonnenter och över 40 000 företag och statliga organisationer i Kanada, USA, Mexiko, Australien och i hela Europa. Bolaget har viktiga distributionspartnerskap med AT&T i USA och Mexiko, TELUS och Rogers i Kanada, Telstra i Australien, Telia i Danmark, COSMOTE i Grekland och Deutsche Telekom (T-Mobile) i flera europeiska länder. Fleet Complete har samarbeten med OEM-lösningar med globala marknadsledare, såsom Cummins, Ford, General Motors, Mitsubishi Australia och Toyota, bland andra. Det är fortfarande ett av de snabbast växande företagen globalt och har vunnit många priser för innovation och tillväxt.