Spåra verktyg och maskiner med GPS

Utrecht 1 mars, 2021 

Team Jumbo-Visma kommer att använda Fleet Completes spårningsteknik för deras nya fordonsflotta för att få insikter i realtid under träning och tävling.

Fleet Complete meddelade idag att företaget kommer att bli officiell ny leverantör av fleet managment-teknik till Team Jumbo-Visma – en nederländsk klubb med både ett professionellt cykelteam och hastighetsåkningsteam, som är bland de bästa i världen på internationella tävlingar som Tour de France och årliga världsmästerskap för män och kvinnor.

Team Jumbo-Vismas nya flotta med transportfordon och teamledarnas bilar, kommer att utrustas med Fleet Completes avancerade spårningsteknik för att få data i realtid från banan.

Data kommer sedan användas på många olika sätt– från GPS-spårning till underhållsplanering till kostnadsbudgetering och körjournal.

“Att arbeta tillsammans med Team Jumbo-Visma och deras flotta är en spännande möjlighet för oss. Det visar fördelarna med fleet-telematik i en helt ny miljö,” säger Tessa Hoff, marknadschef för Europa på Fleet Complete. “Deras fordon delas mellan träningsläger och tävlingar på olika platser runt om i Europa. Med våra fordonsenheter som ansluts direkt till en molnbaserad plattform, får den en klar och omedelbar överblick över var alla fordonen befinner sig, vem som sitter i dem, hur mycket de kör, hur snabbt och i vilken tävling.”

“Våra träningar och tävlingar kan sträcka sig upp till fyra tusen kilometer i veckan, vilket betyder ökad bränslekonsumtion och högre slitage på fordonen,” säger Jan Boven, Sport Director på Team Jumbo-Visma. “Fleet Completes plattform kommer att ge oss mera djupgående insikter som vi kan använda för säkerhet samt planera och kontrollera både tid och kapital. Att få regelbundna underhållsnotiser, exakt körjournal och motordata i realtid är avgörande för att vi ska kunna hålla våra fordon i toppskick, våra förare säkra på vägen, och hela flottan ekonomiskt ansvarig.”

Genom åren har Fleet Complete varit en stark samarbetspartner till innovatörer inom racing-sporter, i synnerhet professionell cykling. Tillsammans med Team Jumbo-Visma, stödjer företaget värdet av innovation, kunskapsdelning och gör gemensamma insatser för att utveckla och supporta talanger.

Om Team JumboVisma

Team Jumbo-Visma är ett holländskt, professionellt sportteam som tävlar på högsta nivå och syns 365 dagar på året. Vi kombinerar cykling med hastighetsåkning, män och kvinnor och unga med talang. Kunskap går hand i hand med prestation. Vi älskar det vi gör, vi är passionerade och vi är dedikerade. Ledningen, coacher, atleter, partners, kontorspersonal, supportpersonal och mekaniker delar alla sin kunskap och uppmuntrar varandra till att sikta ännu högre med ett gemensamt mål: att vinna tillsammans!

Genom att slå ihop ett professionellt cykelteam och ett professionellt hastighetsåkningsteam har vi lagt grunden för en ny organisatorisk modell för holländska sporter på elitnivå. Vår modell handlar om att dela kunskap, utveckla talanger och kombinera insatser. I sportsammanhang såväl som kommersiellt och kommunikativt. En ny sportkultur på elitnivå är på uppgång som – tack vare sportprestationerna och stora dragningskraft – marknadsför ”Hollands stolthet och ära” som dess viktigaste värdegrund. Med detta vill vi inspirera en ny generation av atleter och fans.

 

Om Fleet Complete

Fleet Complete® är en ledande global leverantör av telematiklösningar inom fleet management, elektronisk körjournal, spårningsteknik och uppgiftshantering. Företaget betjänar cirka 600 000 abonnenter och över 40 000 företag och myndigheter i Kanada, USA, Mexiko, Australien och Europa. Företaget har distributionssamarbeten med AT&T i USA och Mexiko, TELUS och Rogers i Kanada, Telstra i Australien, Telia i Danmark, Cosmote i Grekland och Deutsche Telekom (T-Mobile) i flera europeiska länder. Fleet Complete odlar starka OEM-samarbeten med globala marknadsledande företag som bland annat Cummins, Ford, General Motors, Mitsubishi Australia, och Toyota. Det är ett av världens snabbast växande företag globalt, och har vunnit flera priser för deras innovation och tillväxt. För mer information, besök www.fleetcomplete.com

Presskontakt

Tim Kwan
Global Marketing Director, Fleet Complete
marketing@fleetcomplete.com