Pressmeddelande: Fleet Complete ingår i partnerskap med COSMOTE

COSMOTE Fleet Tracker: Ny IoT-lösning för hantering av fordonsflottor och anslutna fordon.

Juli 2, 2019, TorontoEtt nytt partnerskap med Fleet Complete som är den världsledande leverantören av verksamhetskritisk anslutningsteknik för fordonsflottor, tillgångar och mobil affärsverksamhet.

COSMOTE inleder samarbete med Fleet Complete, den globala världsledaren för anslutna fordon, och erbjuder den nya lösningen: COSMOTE Fleet Tracker, en komplett lösning för administration av fordonsflottor baserad på IoT-teknik (Internet of Things).

Den nya lösningen täcker in fordonsflottor av alla storlekar, alla branscher och alla fordonstyper. Med sitt avancerade realtidsgränssnitt hjälper COSMOTE Fleet Tracker företagen att öka sin produktivitet och minska driftskostnaderna, samtidigt som säkerheten för både förare och fordon förbättras. 

-Att uppfylla företagens behov av smarta IoT-lösningar, som hjälper dem att anpassa sig till dagens digitala värld, är ett exempel på hur COSMOTE fortsätter att bygga ut sitt redan stora utbud av lösningar. I samarbete med Fleet Complete erbjuder vi en ny och avancerad tjänst för administration av fordonsflottor, som ger platsdata i realtid, information om flottans prestanda och körbeteende – information som förbättrar produktiviteten, säger Thanos Falagas, chef på OTE för Enterprise & Business Marketing.

 -Vi är glada över vårt samarbete med COSMOTE, eftersom det utgör en betydande milstolpe för Fleet Complete i vår europeiska marknadspenetration, säger Tony Lourakis, grundare och VD för Fleet Complete. Den grekiska marknaden för kommersiella fordon är full av möjligheter. Genom att samarbeta med den största telekommunikationsleverantören i Grekland, kommer vi att kunna uppfylla lokala marknadsbehov och erbjuda bredast möjliga lösningar för anslutna kommersiella fordon, säger Tony Lourakis, grundare och VD för Fleet Complete.

Så här fungerar COSMOTE Fleet Tracker

Genom att installera telematikanordningar i företagets fordonsflotta, kan COSMOTE övervaka positionen för företagens kommersiella fordon i realtid och få information om rutter, körtid och bränsleförbrukning. Dessutom ger systemet information om fordonsstatus, som hur motorn går, hur status är för mekaniska delar och till och med nivån på batterispänningen. Plattformen COSMOTE Fleet Tracker registrerar också körbeteende (hastighetsbegränsningar, kraftiga inbromsningar och snabb acceleration), vilket hjälper förarna att köra på ett mer miljövänligt sätt. Dessutom skickar systemet automatiskt larm i händelse av olyckor och nödsituationer.

I samarbete med Fleet Complete, har COSMOTE ett team med försäljningskonsulter som erbjuder specialiserade lösningar för IT-integration anpassade för varje företags särskilda behov.

COSMOTE Fleet Tracker finns i tre varianter: Basic, Standard och Advanced. På så sätt är det lätt för företagen att hitta rätt nivå. I tjänsten ingår gratis roaming för länder såväl inom som utom EU.

Vill du ha mer information om tjänsten är det bara att klicka här.

-Slut-

Presskontakt:

Kenneth Hansen,  +47 948 43 837, kenneth.hansen@fleetcomplete.no