FANNY_ANSELIN_MarketingSpecialist

20 januari
Landskrona, Sverige

Det kanadensiska telematikföretaget Fleet Complete, med Sverigekontor i Landskrona, tar in ny Chief Revenue Officer (CRO), Richard Eyram från Salesforce, ny Chief Financial Officer (CFO), Cynthia Schyff, från Blue Ant Media och svenska marknadsrådgivaren Fanny Anselin från Abax.

Fleet Complete är det snabbaste växande telematikföretaget i världen och stärker satsningen mot 1 miljard i omsättning år 2025 genom att rekrytera nya experter till huvudkontoret i Kanada och Sverigekontoret i Landskrona. Richard Eyram och Cynthia Schyff blir en del av ledningsgruppen i Toronto och Fanny Anselin tar över marknadsföringsansvaret i Sverige och Norge.

”Vi är väldigt stolta över att ha Richard, Cynthia och Fanny ombord och att de väljer att göra karriär hos oss”, säger Tony Lourakis, grundare och vd på Fleet Complete.

”Deras kunskapsbank är enorm och de har en stor förståelse för den enorma expansionsresa som Fleet Complete är i och har svaret på vad vi ska fokusera på i respektive ansvarsområde, för att nå målet om 7 miljarder NOK i omsättning om fem år.”

Både Eyram, Schyff och Anselin har imponerande resultat bakom sig från företag som har gjort liknande resor tidigare. Tidigare Head of Salesforce Canada, Richard Eyram är en välkänd SaaS och B2B-tillväxtledare, som har tagit Salesforce Canada från en startup till ett hundramiljonsföretag under hans 12 år i ledningsgruppen.

Schyff, tidigare CFO för ett av Kanadas största medieföretag Blue Ant Media, har en lång finansiell skicklighet och kan bland annat visa resultat på 550 procents ökning av företagets intäkter under fem år, genom exemplariskt genomförande och integration av tio olika förvärv på fem år, samtidigt som hon var med och expanderade företagets globala närvaro.

Anselin startade sin karriär på Ikeas kommunikationsavdelning och kommer senast från Abax, där hon hade marknadsansvaret över företagets två bäst säljande marknader och genom marknadsaktiviteter ökade försäljningen av huvudprodukter med 477 procent och tilläggstjänster med 1094 procent.

Eyram och Schyff kommer arbeta globalt på Fleet Completes huvudkontor i Toronto och Anselin, som är uppvuxen i Göteborg men bor i Norge, kommer arbeta för Sverige och Norge från företagets norska landskontor i Sandefjord.

”Jag är glad över att bli en del av Fleet Completes erfarna ledargrupp och få möjligheten att driva företagets affärssstrategi, säger Schyff. Vi ser på möjligheterna att expandera i fler marknader och geografier och stötta kraftig tillväxt de kommande åren.”

”Målet om att bli ett miljardföretag är väldigt spännande, att få se nästa våg av expansion och möjligheter i det uppkopplade fordonssfären, kommenterar Eyram. Vi befinner oss just nu i den fjärde industriella revolutionen, med molnets mognad, uppkomsten av konstgjord intelligens och 5G, the ökningen av Edge Computing och självklart expansionen av Internet of Things. Utifrån Fleet Completes tjugo år i telematikbranschen och starka varumärke hos samarbetspartners, kunder och investerare, är vi mer än kapabla till att bli ett miljardföretag år 2025.”

”Det är otroligt roligt och spännande att få fortsätta inom IoT-världen och bli en del av världens snabbaste telematikföretag, säger Anselin. Fleet Complete gör helt rätt i att satsa på Sverige, eftersom behovet för fordonskontroll, automatiska och skattesäkra körjournaler och GPS-tracking växer snabbt hos små och stora företag med bilar. Det ger dom en konkurrensfördel i jämfört med deras branschkollegor i form av effektivare arbetsdagar, tid till fler kunder, smartare användning av fordon och resurser och inte minst stora besparingar i drivmedelskostnader och miljöavtryck. Fleet Completes teknologi säkrar också företagets bilanvändning till Skatteverket helt automatisk. Marknadsmässigt ser jag stora möjligheter för att nå miljardmålet om fem år”, säger Anselin.