FANNY_ANSELIN_MarketingSpecialist

12 mars
Landskrona, Sverige

Fleet Complete expanderar med globala partnerskap och signar avtal med Ford Data Services™

Fleet Completes mjukvara integreras nu med Ford Data Services™ och erbjuder telematiktjänster till Ford-fordon i USA. Integrationen effektiviserar kundupplevelsen och garanterar en smidig anslutning till Fords inbyggda hårdvara. Möjligheten för fler kunder att få tillgång till fordonskontroll genom OEM-integrationer, innebär att Fleet Complete stärker sina marknadsandelar betydligt i enlighet med företagets tillväxtstrategi.

Fleet Completes amerikanska integration med Ford är en del av företagets kundfokuserade affärsstrategi, som gör telematiktjänster lättillgängliga för ett brett utbud av bilister. Den nyckelfärdiga lösningen gör det möjligt för gemensamma kunder att få en enklare köpupplevelse genom att ta bort behovet för ytterligare installation av hårdvara.

Från mars 2020 kommer alla Ford-fordon, 2020-modeller, vara utrustade med telematikhårdvara som ger tillgång till Fleet Completes plattform, utan behov av ytterligare hårdvaruinstallationer eller kostnader. Den integrerade lösningen innebär en inbyggd och säkrad Ford-hårdvara, ansluten till Ford Data Services ™, tillsammans med Fleet Completes programvara, för att hjälpa kunder med flera fordon att identifiera möjligheter till kostnadsbesparingar, öka säkerheten och hantera deras bilparker på ett effektivt sätt.

”Vi är mycket glada över att samarbeta med Ford för att kunna ge små och stora företag med fordon en nyckellösning som ger företagets bilansvarig tillgång till en mängd olika fordonsdata på sina mobila resurser ute på vägen och på olika uppdrag. Detta inkluderar fordonsproduktivitet och driftstatus, platsinformation, ruttoptimering, bränslekostnader, underhåll och mer, ” säger Tony Lourakis, VD för Fleet Complete. ”Denna typ av fordonsinformation är viktig för företag som vill ha en trygg och säker bilpark, se tydliga kostnadsbesparelser genom ökad effektivitet och förbättrad kundservice som genererar fler affärsmöjligheter.”

”Ford kan erbjuda en ledande telematiklösning till våra kunder för att hjälpa dem att optimera deras fordonsanvändning,” säger Michelle Moody, marknadschef för Ford Commercial Solutions. ” Vi är glada över att välkomna Fleet Complete som Ford Data Services ™ -leverantör, som erbjuder Ford-ägare en enkel integration till sina populära telematiktjänster.”

Lösningen kommer dessutom att gynna nya och befintliga Fleet Complete-kunder. Genom att välja ett Ford-fordon med telematikhårdvara kan de snabbt få sitt fordon uppkopplat till Fleet Completes plattform.

För mer information om Ford Commercial Solutions, besök: https://www.commercialsolutions.ford.com/

Om Fleet Complete

Fleet Complete® är en ledande global IoT-leverantör av uppkopplad fordonsteknologi, utrustningskontroll samt projekthantering för företag med uppdrag på flera platser. Fleet Completes löser de dagliga utmaningarna i arbetet för 600 000 kunder och över 35 000 företag över hela Europa, Kanada, USA, Mexiko och Australien. Fleet Complete har starka OEM-partnerskap med globala marknadsledare, såsom General Motors, Toyota och Mitsubishi och distributionssamarbeten med AT&T i USA och Mexico, TELUS i Kanada, Telstra i Australien och Deutsche Telekom (T-Mobile) i flera europeiska länder. Efter att ha vunnit åtskilliga priser, är företaget med huvudkontor i Toronto, känt som det snabbast växande telematikföretaget i världen.

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och levererar en komplett serie av Ford-bilar, lastbilar, SUV-ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon, erbjuder finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och har ledarpositioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 191.000 anställda över hela världen. För mer information om Ford och deras produkter och Ford Motor Credit Company, besök www.corporate.ford.com.

Presskontakt

Fanny Anselin
Marknadsansvarig, Fleet Complete Sverige

fanny.anselin@fleetcomplete.eu