Milersättning bil

Milersättning för bilanvänding är lätt att kontrollera med Fleet Completes elektroniska körjournal.

Körjournalen loggar automatiskt körsträckor och drivmedel för att säkra din milersättning till arbetsgivare och Skatteverket.

Få kontroll på milersättningen för din bil

Byt milersättningsblankett mot elektronisk körjournal

Allt som kan förenkla vardagen är ett steg i rätt riktning och genom att slippa att fylla i en blankett varje gång du använt bilen i tjänsten så har du vunnit mycket tid. Körjournalen från Fleet Complete automatiserar arbetet för att få korrekt milersättning. Den elektroniska körjournalen loggar din milersättning oavsett vilket drivmedel eller fordon du använder.

 

Så här räknar du ut milersättning för bilen:

  • Logga alla dina körsträckor
  • Använder du din privata bil i tjänsten får du högre milersättning jämfört med förmånsbil
  • Ange drivmedel – olika drivmedel ger olika milersättning
  • Milersättning för diesel är något lägre än för bensin och etanol.

Få en direkt överblick över hur mycket milersättning du är berättigad till genom att Fylla i vårt kontaktformulär.

Milersättningsregler och avdrag skiljer sig

Skatteverket har utförliga regler för vad som gäller för milersättning och från vilket belopp som milersättningen är avdragsgill. Reglerna utvärderas och uppdateras årsvis så det är bra att hålla sig uppdaterad med reglerna. Milersättningsavdraget kan skilja sig låt om du till exempel kopplar ett släp efter din bil. Då kan du bli berättigad till högre ersättning om avtal om detta finns.

Har du lång resväg till jobbet och en vanlig anställning? Det finns flera kriterier som måste uppfyllas för att du som privatperson ska få milersättning för dina bilresor:

  • 5 kilometer är minimum avstånd mellan din arbetsplats och bostad för att du ska kunna få ersättning. Dessutom behöver du…
  • …vinna minst 2 timmar i tid jämfört med om du skulle valt att åka kollektivt och dessutom…
  • …måste du själv betala dina drivmedelskostnader upp till 11.000 kr och summan som överstiger detta belopp kan du göra avdrag för i din deklaration.

Så, både företagare och privatpersoner får mycket arbetstid över genom att använda en automatisk mall som loggar all milersättning. Med smarta verktyg blir det aldrig någon konfundering om vad som är rätt eller fel. När alla dina körsträckor är loggade korrekt till arbetsgivare och Skatteverket, kan du vara säker på att du får rätt milersättning.

Läs mer om avdrag för resor med egen bil och från arbetet här.

Inkludera milersättning i företagets bokföring 

Är du också orolig för att bokföringen ska bli rörig när du använder bilen i tjänsten eller har du många tjänstebilar att hålla koll på?

Med en smart funktion att hålla koll på milersättningen så vet du precis dina in- och utgifter för drivmedel. All milersättning du får in i företaget ska också bokföras och blir en inkomst till företaget, så missa inte att ange korrekt milersättning i bokföringen. Att hålla reda på inte bara sina egna siffror utan även medarbetarnas körsträckor är så klart övermäktigt för de flesta som önskar att driva ett lönsamt företag, därför väljer 600.000 elektronisk körjournal från Fleet Complete – en helautomatisk lösning för hantering av milersättning.

När du är ute efter smarta lösningar för ditt företag som använder bilen i tjänsten, är det oss på Fleet Complete som du ska kontakta. Vi hjälper dig varje steg på vägen mot en effektivare hantering av milersättning.

Alla resor loggas automatiskt med hjälp av GPS.

SPARA TID

Alla resor loggas automatiskt med hjälp av GPS. Du behöver inte längre komma ihåg var eller när du körde. Sparar tid för både användare, administratör och ekonomiavdelningen.

 

MILERSÄTTNING

MILERSÄTTNING

Att hantera körersättning upplevs ofta som en tidskrävande aktivitet. Med en elektronisk körjournal kan du vara säker på alla resor loggas automatiskt, och det är enkelt att dokumentera den ersättning du har rätt till. Så kan du lägga din värdefulla tid på viktigare saker.

 

UPPFYLLER SKATTEVERKETS KRAV

UPPFYLLER SKATTEVERKETS KRAV

Vår elektroniska körjournal uppfyller Skatteverkets krav på en körjournal som dokumentation av yrkeskörning. Det innebär att om du använder körjournalen korrekt behöver du inte riskera en skattesmäll.

Milersättning med elektronisk körjournal

Lägger du bort onödigt mycket tid och pengar på att föra en manuell körjournal? Prova vår elektroniska körjournal och ta kontroll över dokumentationen av yrkeskörning och milersättning. Fleet Completes elektroniska körjournal finns i flera varianter och kan enkelt anpassas till både privatpersoner/enmansföretag och till mindre och större företag. Kontakta oss för en demo eller prisförslag på en av marknadens ledande produkter.

MILERSÄTTNINGSHANTERING FÖR STÖRRE FÖRETAG

Behöver du en körjournalslösning som förenklar hanteringen för yrkesförare och bilanvändning bland många anställda, kanske till och med på olika avdelningar? Vi erbjuder anpassningsbara lösningar som enkelt anpassar sig till medelstora företag och stora organisations behov av pappersfri administration och effektiva arbetsflöden med möjlighet till API-integration

Läsa mer →

100 % AUTOMATISKT

Alla resor loggas automatiskt och kan göras tillgängliga för digitalt godkännande. Du får kontroll över alla resor och behöver inte lägge tid på att påminna om bortglömda manuella körjournaler.

GODKÄNNANDEMODUL

Med vår godkännandemodul kan en enda administratör få överblick över ett obegränsat antal användare och körjournaler. Dessutom får du också möjlighet till integration till ditt lönesystem via vårt API.

KORREKT DOKUMENTATION

Du vet alltid när bilen har kommit fram till kunden och har därmed dokumentation gentemot kunden att du har varit där vid avtalad tid.  Vår elektroniska körjournal uppfyller också Skatteverkets krav på en körjournal som dokumentation av yrkeskörning.

BEHOVSANPASSAD INTEGRATION

Med hjälp av vårt API kan du integrera en rad externa system, så att systemet blir skräddarsytt till dina behov. Och du behöver hjälp med att konfigurera integrationen är vår tekniska avdelning beredd att bistå dig.