Använd smart körjournal mall

Få en komplett godkänd körjournal direkt i din telefon eller webbläsare utan krångel.

Med Fleet Completes automatiska körjournal slipper du arbetet med papper och penna och undviker risken ed en kostsam skatterevision i efterhand.

Ladda ner körjournal i Excel

eller upplev fördelarna med en elektronisk körjournal med GPS?

Nu kan du komma bort från tråkigt pappersarbete och använda Fleet Complete för smidig administrering av din körjournal. Om du använder bilen i ditt arbete är det oerhört viktigt att föra en körjournal och tacksamt nog finns det en körjournal mall gratis. Ladda ner din körjournal i Excel och få en klar överblick över dina och kollegornas körsträckor.

Många fördelar med Excel som körjournal

Excel är ett av de vanligaste mjukvaruprogrammen och har en rad smarta funktioner som kommer väl till användning vid registrering av körsträckor:

  • Tydliga kolumner som ger en klar överblick.
  • Filtrera på dina körsträckor och se din sammanlagda körsträcka för exempelvis månad, kvartal eller årsvis.
  • Lätt att använda och tidsbesparande.
  • Undvik svårtolkad handstil; du ser lätt antalet kilometer, exempelvis 33 km förväxlas inte med 38 km.
  • Använd smarta kartfunktioner till att beräkna din körsträcka.

Se vad lätt, du själv kan koppla in din körjournal till din bil.

Skatteverket ställer krav på körjournalen

Som företagare är du skyldig att upprätta och föra körjournal. Skatteverket kräver enligt lag att alla som använder bil i arbetet redovisar bland annat körsträcka och drivmedelskostnader. Tänk på att inkludera följande i din körjournal:

  • Fordonets mätarställning vid resans början och slut.
  • Körsträckans totala längd.
  • Påfyllning av drivmedel. Här ska även antecknas om allt drivmedel ska användas i tjänsten eller om viss del av kostnaden ska reduceras om bilen även används för privat bruk.
  • Syftet med resan (exempelvis kundmöte, inköp av varor, tjänsteresa för att delta i en konferens etc.).
  • Bilens mätarställning vid årets början samt slut ska registreras i körjournalen.

Körjournalen är ett viktigt dokument för företagets bokföring och ska alltid bokföras kontinuerligt för att undgå att körsträckor eller köp av drivmedel missas.

Fleet Complete erbjuder digital version av körjournal mall

Utnyttja teknikens alla fördelar och lägg din mall körjournal i en molnbaserad lösning och du har därmed åtkomst till din körjournal vart du än befinner dig. Logga din körsträcka direkt i mobilen eller uppdatera dagens tjänsteresa i din laptop – på samma dokument. Fördelen är att du även kan logga flera bilar i samma körjournal, så för dig som är ansvarig över firmans tjänstebilar ser direkt hur långt de gått, hur ofta de används, kostnader för drivmedel och parkering. En körjournal i Excel är ett användarvänligt och tidsbesparande arbetsverktyg som kan administreras av en eller av flera och som ger en tydlig bild på kostnader och körsträckor. Det har aldrig varit enklare att hålla kolla på kilometrarna.

Alla resor loggas automatiskt med hjälp av GPS.

SPARA TID

Alla resor loggas automatiskt med hjälp av GPS. Du behöver inte längre komma ihåg var eller när du körde. Sparar tid för både användare, administratör och ekonomiavdelning. 

MILERSÄTTNING

MILERSÄTTNING

Att hantera körersättning upplevs ofta som en tidskrävande aktivitet. Med en elektronisk körjournal kan du vara säker på alla resor loggas automatiskt, och det är enkelt att dokumentera den ersättning du har rätt till. Så kan du lägga din värdefulla tid på viktigare saker.

 

UPPFYLLER SKATTEVERKETS KRAV

UPPFYLLER SKATTEVERKETS KRAV

Vår elektroniska körjournal uppfyller Skatteverkets krav på en körjournal som dokumentation av yrkeskörning. Det innebär att om du använder körjournalen korrekt behöver du inte riskera en skattesmäll.

Elektronisk körjournal

Lägger du bort onödigt mycket tid och pengar på att föra en manuell körjournal? Prova vår elektroniska körjournal och ta kontroll över dokumentationen av yrkeskörning och milersättning. Vår elektroniska körjournal finns i flera varianter och kan enkelt anpassas till både privatpersoner/enmansföretag och till mindre och större företag. Kontakta oss för en demo eller prisförslag på en av marknadens ledande produkter.

ELEKTRONISK KÖRJOURNAL FÖR STÖRRE FÖRETAG

Behöver du en körjournalslösning som förenklar hanteringen av yrkesförare och bilanvändning bland många anställda och i olika team? Vi erbjuder skalbara lösningar som enkelt anpassar sig till medelstora företag och stora organisations behov av papperslös administration och arbetsflöden med möjlighet till API-integration

Läs mer →

100 % AUTOMATISKT

Alla resor loggas automatiskt och kan göras tillgängliga för digitalt godkännande. Du får kontroll över alla resor och behöver inte lägge tid på att påminna om bortglömda manuella körjournaler.

GODKÄNNANDEMODUL

Med vår godkännandemodul kan en enda administratör få överblick över ett obegränsat antal användare och körjournaler. Dessutom får du också möjlighet till integration till ditt lönesystem via vårt API.

KORREKT DOKUMENTATION

Du vet alltid när bilen har kommit fram till kunden och har därmed dokumentation gentemot kunden att du har varit där vid avtalad tid.  Vår elektroniska körjournal uppfyller också Skatteverkets krav på en körjournal som dokumentation av yrkeskörning.

BEHOVSANPASSAD INTEGRATION

Med hjälp av vårt API kan du integrera en rad externa system, så att systemet blir skräddarsytt till dina behov. Och du behöver hjälp med att konfigurera integrationen är vår tekniska avdelning beredd att bistå dig.