Vad är milersättning?

Här får du svar på vad milersättning är och hur det fungerar med alla ersättningar.
Med en digital körjournal från Fleet Complete kan du enkelt beräkna din milersättning!

Kontakta oss

Vad är milersättning?

Milersättning till och från jobbet

Bor du långt från jobbet och behöver köra långa sträckor varje dag? Ja, då kan det tänkas att du är berättigad till milersättning för en viss sträcka och då gäller det att du vet exakt hur långt du har kört. Glöm manuella noteringar och skaffa istället smarta funktioner med hjälp av Fleet Complete. Genom att ha full kontroll över dina körsträckor får du alla förutsättningar till att få korrekt milersättning som du är berättigad till.

Många fördelar med att använda elektronisk körjournal

Som företagare kan det hända att du får använda din privata bil till olika jobbuppdrag som du sedan måste fakturera. Fördelen med automatiserat verktyg för korrekt milersättning är:

  • Den exakta körsträckan loggas.
  • Det råder inga tvivel om när sträckan kördes.
  • Fakta från körloggen ger korrekt underlag som kan faktureras.
  • Användarvänligt verktyg för både privat- och företagsbilister.

Missa aldrig en körersättning. Se hur du kopplar in din körjournal till din bil.

Vad är rimlig milersättning att fakturera?

När det gäller att beräkna milersättning finns det tydliga regler från Skatteverket på vad är milersättning och vilka avdrag milersättning som man får göra. Under 2020 får du, enligt Skatteverket, dra av 18,50 kr/mil. Det finns även andra saker att ta hänsyn till när det gäller milersättning:

  • Om du använder bil som tillhör närstående eller kör en bil som drivs med diesel så gäller andra tariffer för avdrag.
  • Om du delvis blivit kompenserad med milersättning från kund/arbetsgivare måste denna summa deklareras om du ska göra avdrag. Har du blivit kompenserad för hela summan kan du inte förvänta dig att få göra avdrag för milersättning.
  • Använd digital körjournal för att underlätta din administration.
  • Läs på om reglerna för milersättning till och från jobbet så att du får rätt ersättning.

Fakturera milersättning regelbundet

Som företagare har man oftast mycket på sitt bord och det är lätt hänt att man hamnar efter med faktureringen. Att skapa goda och fungerade rutiner är ett led i ett välstrukturerat företag. Drivmedel för körsträckor inom företaget och med privata bilar i tjänsten är en stor utgiftspost och behöver faktureras kontinuerligt så att bokföringen inte blir lidande. Fakturera milersättning regelbundet och upplev den stora fördelen med elektroniska verktyg som håller koll på körsträckor och exakta belopp.

Skatteguide för milersättning

LADDA NER SKATTEGUIDE

Milersättning för tjänstebil kan du läsa mer om här.
Milersättning för elbil kan du läsa om här.

Alla resor loggas automatiskt med hjälp av GPS.

SPARA TID

Alla resor loggas automatiskt med hjälp av GPS. Du behöver inte längre komma ihåg var eller när du körde. Det är enkelt att skilja mellan privata resor och tjänsteresor, möjlighet till vidarerapportering, godkännandemodul och dokumentation av tjänstekörning. 

MILERSÄTTNING

MILERSÄTTNING

Att hantera körersättning upplevs ofta som en tidskrävande aktivitet. Med en elektronisk körjournal kan du vara säker på alla resor loggas automatiskt, och det är enkelt att dokumentera den ersättning du har rätt till. Så kan du lägga din värdefulla tid på viktigare saker.

 

UPPFYLLER SKATTEVERKETS KRAV

UPPFYLLER SKATTEVERKETS KRAV

Vår elektroniska körjournal uppfyller Skatteverkets krav på en körjournal som dokumentation av yrkeskörning. Det innebär att om du använder körjournalen korrekt behöver du inte riskera en skattesmäll.

Körjournal för milersättning

Lägger du bort onödigt mycket tid och pengar på att föra en manuell körjournal? Prova vår elektroniska körjournal och ta kontroll över dokumentationen av yrkeskörning och milersättning. Vår elektroniska körjournal finns i flera varianter och kan enkelt anpassas till både privatpersoner/enmansföretag och till mindre och större företag. Kontakta oss för en demo eller prisförslag på en av marknadens ledande produkter.

SE PRISER