Milersättning skatteverket

Så här får du rätt milersättning och körsträckor att redovisa till Skatteverket.
Oberoende av drivmedel, så blir ersättningen korrekt när du kör med körjournal från Fleet Complete.

Kontakta oss

Milersättning skatteverket

När räknas milersättning som skattefri?

När du använder din privata bil i tjänsten kan du alltid begära milersättning för de körda sträckorna. I Sverige finns det ett regelverk för vad som gäller när du kräver milersättning, och detta ser lite olika ut beroende på vilken sorts bil, eller rättare sagt drivmedel du använder, men en sak är gemensam och det är; skattefri milersättning.

LADDA NER SKATTEGUIDE

Kör du tjänstebil har vi en egen informationssida om milersättning för dig här.

Håll koll på vart du kör

Att använda sin privata bil i tjänsten ställer krav på dig när du ska begära ut milersättning. Du kan enbart begära ut milersättning för körsträckor som är relaterade till tjänsten och ditt jobb. Alltså inte för privata sträckor. För att säkerställa att du anger rätt längd på körsträckorna kan du få hjälp av Fleet Complete. Fördelarna med att installera en automatisk log i din bil är flera:

  • Du ser exakt hur långt du har kört.
  • Det blir aldrig några tvivel om resans längd.
  • Körjournalen registrerar den data som du behöver för din bokföring.
  • Mycket lätt att installera; bara att plugga in, sen är det klart!

Skaffa dig full kontroll över dina körsträckor med hjälp av Autolog körjournal från Fleet Complete. Det finns flera olika lösningar att välja bland.

Milersättningssatser hos Skatteverket varierar

Att köra sin egen bil i tjänsten ger dig rätt till 18,50 kr/mil i milersättning enligt nuvarande regler från Skatteverket. Om du istället använder dig av en så kallad förmånsbil i tjänsten har du också rätt att kräva milersättning men denna blir då lägre än om du kör med din helt privata bil. När du kräver milersättning från körsträckor med din förmånsbil måste du även ange vilket drivmedel som du kört på. Om du kör på diesel får du lägre ersättning än om du kör på bensin, el eller etanol. Oavsett vilken typ av bil du kör, så får du många fördelar med Fleet Complete när du kör tjänsteärenden:

  • Först av allt; prova dig fram och teckna dig för en provperiod hos oss.
  • Programmet som registrerar alla körsträckor finns förprogrammerat i enheten som du pluggar in.
  • Du kommer åt din elektroniska körjournal från din dator, surfplatta och mobiltelefon.
  • Det blir märkbart att du slipper ägna dig åt administrativa arbetsuppgifter som rör dina körningar.
  • För att förstå hur vi tänker, vem vi är och varför vi har skapat en elektronisk körjournal som i dag används av 600 000 förare

Effektivisera hanteringen av milersättning

Många känner igen fenomenet att ”tiden räcker inte till”. Det är bara vi själva som kan göra något åt det, för tyvärr går det inte att få mer tid, den är lika fördelad på oss alla. Men, du kan ta bort arbetsmoment, lägga till effektiva lösningar och bygga in nya strategier i din arbetsvardag för att få mer tid över till jobbet eller att lägga på din fritid. Med en elektronisk körjournal in din standardutrustning av arbetsverktyg blir vardagen effektivare. Milersättning skatt samt andra parametrar har du alltid stenkoll på när du loggar körsträckorna automatiskt.

Hör av dig till Fleet Complete

Milersättning skatteverket kan ibland vara klurigt att hålla koll på. Med vårt verktyg blir det lätt och effektivt. Fleet Complete har lösningarna och visar dom kostnadsfritt om du bokar en gratis demo!

 

GRATIS DEMO

Alla resor loggas automatiskt med hjälp av GPS.

SPARA TID

Alla resor loggas automatiskt med hjälp av GPS. Du behöver inte längre komma ihåg var eller när du körde. Det är enkelt att skilja mellan privata resor och tjänsteresor, möjlighet till vidarerapportering, godkännandemodul och dokumentation av tjänstekörning. 

MILERSÄTTNING

MILERSÄTTNING

Att hantera körersättning upplevs ofta som en tidskrävande aktivitet. Med en elektronisk körjournal kan du vara säker på alla resor loggas automatiskt, och det är enkelt att dokumentera den ersättning du har rätt till. Så kan du lägga din värdefulla tid på viktigare saker.

 

UPPFYLLER SKATTEVERKETS KRAV

UPPFYLLER SKATTEVERKETS KRAV

Vår elektroniska körjournal uppfyller Skatteverkets krav på en körjournal som dokumentation av yrkeskörning. Det innebär att om du använder körjournalen korrekt behöver du inte riskera en skattesmäll.

Elektronisk körjournal

Lägger du bort onödigt mycket tid och pengar på att föra en manuell körjournal? Prova vår elektroniska körjournal och ta kontroll över dokumentationen av yrkeskörning och milersättning. Vår elektroniska körjournal finns i flera varianter och kan enkelt anpassas till både privatpersoner/enmansföretag och till mindre och större företag. Kontakta oss för en demo eller prisförslag på en av marknadens ledande produkter.

SE PRISER

100 % AUTOMATISKT

Alla resor loggas automatiskt och kan göras tillgängliga för digitalt godkännande. Du får kontroll över alla resor och behöver inte lägge tid på att påminna om bortglömda manuella körjournaler.

GODKÄNNANDEMODUL

Med vår godkännandemodul kan en enda administratör få överblick över ett obegränsat antal användare och körjournaler. Dessutom får du också möjlighet till integration till ditt lönesystem via vårt API.

KORREKT DOKUMENTATION

Du vet alltid när bilen har kommit fram till kunden och har därmed dokumentation gentemot kunden att du har varit där vid avtalad tid.  Vår elektroniska körjournal uppfyller också Skatteverkets krav på en körjournal som dokumentation av yrkeskörning.