Milersättning för elbil

Få kontroll på milersättningen för din elbil under 2020.

Med elektronisk körjournal ser du direkt hur mycket milersättning du har rätt till enligt Skatteverkets regler.

Milersättning för elbil

Följ Skatteverkets regler med elektronisk körjournal

 

Tekniken går framåt och miljön blir allt viktigare för oss alla. Många väljer miljövänliga fordon som ganska snabbt blir en vinst för både plånboken och miljön. Om du dessutom använder din elbil i tjänsten är du berättigad till ersättning enligt Skatteverkets riktlinjer.

Bokför dina kilometrar automatiskt

När du använder din privata bil i tjänsten kan det lätt bli ett stressmoment med att registrera alla körsträckor. För att underlätta administrationen kan du använda dig av en elektronisk körjournal som automatiskt registrerar alla körsträckor du gör. För dig som måste redovisa dina körsträckor till din arbetsgivare kan på ett enkelt sätt överlämna en lättöverskådlig rapport där all kördata finns registrerad. Registrering av milersättning elbil underlättar på många sätt:

  • Det blir lätt att särskilja tjänste- och privatresor från varandra.
  • Underlaget i körjournalen uppfyller bokföringskravet.
  • Enheten är lätt att installera – Plug’n Drive.
  • Körsträckorna loggas korrekt.

För dig som vill ha 100 % kontroll på milersättningen för din elbild, får du just nu extra bra pris på elektronisk körjournal.

 

Bokföra milersättning elbil

För dig som är ägare av en elbil eller funderar på att köpa en kanske undrar om det är krångligt att redovisa milersättning för en elbil. Nej det är det inte. När du använder en privat elbil i tjänsten så är milersättningen densamma för elbilar som bilar som drivs med bensin, enligt Skatteverket. Utöver att kunna begära milersättning för din elbil kan du även dra nytta av ett reducerat förmånsvärde av elbilen (beroende på inköpsår etc.). Att ha ett eget företag eller att köra med din egna bil i tjänsten kan ibland bli lite rörigt. För att strukturera upp din arbetssituation finns Fleet Complete här för att hjälpa dig. Här är ytterligare några fördelar med våra tjänster:

  • Vi bjuder på en gratis testperiod så att du får tid att lära dig verktyget och upptäcka alla fördelar med att använda en elektronisk körjournal.
  • Det är i princip bara att plugga in och du är startklar. Programmet är förprogrammerat att registrera alla uppgifter som krävs vid redovisning av körsträckor.
  • Du kommer inom kort att märka att du behöver lägga mindre tid på administrativt arbete som att bokföra körsträckor etc.
  • Smidig åtkomst till din körjournal från dina samtliga enheter.
  • Välj det paket som passar dig bäst.

Profilera företaget med Eco Driving

Med en elbil i företaget blir det ett signum att ni värnar om miljön och med ny grön teknik i form av elektronisk körjournal så ligger ni verkligen i framkant. Ta chansen och var med och påverka miljön och få en effektiv arbetsdag. Med mer fokus på företagets inriktning kan du och kollegor lägga administrationen åt sidan och istället låta registrera och kalkylera milersättning elbil. Livet blir så mycket enklare med modern GPS-teknologi.

Ta kontakt med Fleet Complete

Brukar du köra med din privata elbil på tjänsteärenden? Då har du mycket att vinna eftersom Fleet Complete hjälper dig att bli effektivare. Ta kontakt med oss för en gratis demo när som helst.

 

Alla resor loggas automatiskt med hjälp av GPS.

SPARA TID

Alla resor loggas automatiskt med hjälp av GPS. Du behöver inte längre komma ihåg var eller när du körde. Sparar tid för både användare, administratör och ekonomiavdelning. Det är enkelt att skilja mellan privata resor och tjänsteresor, möjlighet till vidarerapportering, godkännandemodul och dokumentation av tjänstekörning. 
MILERSÄTTNING

MILERSÄTTNING

Att hantera körersättning upplevs ofta som en tidskrävande aktivitet. Med en elektronisk körjournal kan du vara säker på alla resor loggas automatiskt, och det är enkelt att dokumentera den ersättning du har rätt till. Så kan du lägga din värdefulla tid på viktigare saker.

 

UPPFYLLER SKATTEVERKETS KRAV

UPPFYLLER SKATTEVERKETS KRAV

Vår elektroniska körjournal uppfyller Skatteverkets krav på en körjournal som dokumentation av yrkeskörning. Det innebär att om du använder körjournalen korrekt behöver du inte riskera en skattesmäll.

Körjournal till elbil

Lägger du bort onödigt mycket tid och pengar på att föra en manuell körjournal? Prova vår elektroniska körjournal och ta kontroll över dokumentationen av yrkeskörning och milersättning. Vår elektroniska körjournal finns i flera varianter och kan enkelt anpassas till både privatpersoner/enmansföretag och till mindre och större företag. Kontakta oss för en demo eller prisförslag på en av marknadens ledande produkter.

100 % AUTOMATISKT

Alla resor loggas automatiskt och kan göras tillgängliga för digitalt godkännande. Du får kontroll över alla resor och behöver inte lägge tid på att påminna om bortglömda manuella körjournaler.

GODKÄNNANDEMODUL

Med vår godkännandemodul kan en enda administratör få överblick över ett obegränsat antal användare och körjournaler. Dessutom får du också möjlighet till integration till ditt lönesystem via vårt API.

KORREKT DOKUMENTATION

Du vet alltid när bilen har kommit fram till kunden och har därmed dokumentation gentemot kunden att du har varit där vid avtalad tid.  Vår elektroniska körjournal uppfyller också Skatteverkets krav på en körjournal som dokumentation av yrkeskörning.

BEHOVSANPASSAD INTEGRATION

Med hjälp av vårt API kan du integrera en rad externa system, så att systemet blir skräddarsytt till dina behov. Och du behöver hjälp med att konfigurera integrationen är vår tekniska avdelning beredd att bistå dig.