Kommunen får full översikt över allt vägarbete med fordonskontroll

Drift och underhåll av vägar, anläggningar och grönområden är tidskrävande och kräver en stor översikt. Därför väljer Fredrikshavn kommun i Danmark Fleet Completes system för fordonskontroll som gör det möjligt att få en översikt, spara tid på onödig administration och säkerställa korrekt dokumentation av utfört arbete.

Underhåll av vägar, anlägg och gröna områden hela året

Kommuner och andra organisationer och företag med stora grönområden har vanligtvis sina sina egna trädgårdsmästare om de inte tar hjälp av lokala firmor. Kostnaden för detta är ofta avgörande.

Att hålla reda på underhållet av stora grönområden utan hjälp av GPS-teknologi är en svår uppgift – utfördes arbetet vid den utlovade tiden och inom de överenskomna områdena? Och hur ser jag till att de fakturerbara timmarna räknas korrekt?

Fleet Complete hjälper kommunen genom att ge en tydlig översikt över underhåll av alla relevanta områden i ett användarvänligt fordonssystem. På vintern kan systemet användas i samband med vägunderhåll och vägkontroll. Kommunen ser då hur långt snöplogen har kommit och vilka vägar den redan har varit på, och på sommaren får de kontroll på klippning av rabatter och liknande i grönområden.

Fleet Completes GPS-sändare monteras på utrustningen – t.ex. en traktor, en gräsklippare etc. och loggar allt arbete som utförs av denna maskin. GPS-spårsändaren är enkel att installera och vi har en specialdesignad spårsändare för utrustning respektive fordon.

Får kontroll på detaljerna med GPS-spårning

När GPS-spårsändaren har installerats på fordonet skickar den information om sina rörelser till systemet som du har tillgång till på datorn, surfplattan eller mobilen – så att du när som helst kan se var fordonen och maskiner är och var det har varit tidigare.

I systemet kan du markera alla gröna områden som ska underhållas – detta använder kommunen för att få korrekt data till enkla rapporter och kontrollera att alla områden har besökts.

Som en extra funktion är det möjligt att importera relevanta GIS-lager till fordon- och maskinflottans karta, vilket öppnar en värld av nya möjligheter.

Frederikshavn kommun har minskat kostnader för servicetillfällen och skador på utrustningen

I videon nedan berättar Frederikshavn kommun mer om hur de använder Fleet Complete GPS-system för att registrera exakt var de riskerar att stöta på dolda hinder i form av stenar, trädstubbar eller elskåp. Det har sparat dem många timmars arbete och minskat antalet skador på utrustningen avsevärt.

Förutom den visuella översikten i den digitala kartan kan du också använda Fleet Complete för att planera uppdrag, hantera körkonton och spåra och säkra dina maskiner och övrig utrustning.

Kontakta oss direkt i formuläret nedan för mer information.

”Nu får vi full kontroll över allt vägarbete snabbt och enkelt i GPS-systemet. Det sparar oss både från onödiga skador och manuell administrationstid.”

 

Johan Jensen

 
  • Mindre skador på dyrbar utrustning
  • Full översikt och nöjda medarbetare
  • 100 % digitalt, ingen mer manuell administration
  • Mer tid över till att säkra vägarna